Ученици от ПГ „Велизар Пеев“ се представиха в Пловдив на стартъп форума „Изгряващи звезди“ – най-добрите млади предприемачи на България

На 10 юни в Пловдив Стейдж Парк се събраха младежи от цялата страна, които се надпреварваха за наградата „Учебна компания“ на годината. Участниците са преминали през целогодишна подготовка и обучение по програмите на Джуниър Ачийвмънт България, които изграждат будно и осъзнато младо поколение. „Учебна компания“ – Company Program е най-мащабната програма за развитие на предприемаческо мислене, умения и начин на работа в Европа.

ПГ „Велизар Пеев“ се представи с учебна компания „Екосвят“ на ученици от VIII клас, специалност „Икономика и мениджмънт“. Първото предизвикателство пред тях беше представяне на сцена пред експертно жури. Екипът разполагаше с ограничено време, през което да въведе в своята идея за бизнес. Презентацията им акцентираше на важните елементи за създаването на устойчив бизнес продукт, както и представяне на работещ прототип на зарядна станция за електромобили. Важен елемент в оценката на участниците беше и годишния отчет, който беше изготвен и представен на журите предварително.

Най-интересната част на „Изгряващи звезди“ беше търговското изложение на младите предприемачи. От 13:00 до 16:00 посетителите на Пловдив Стейдж Парк можаха да надникнат и да се докоснат до идеите на бъдещето. Ученичките от „Екосвят“ имаха възможност да разкажат за своите идеи и процеса им на работа, както и да демонстрират реално зареждане на електромобил на място. Заедно с любопитните посетители журито обикаляше и оценяваше всички участници. Изключително атрактивен беше и малкият електрически автомобил, който ПГ „Велизар Пеев“ предостави за участието на състезанието.

Близо 1000 ученици от над 80 училища от цялата страна се включиха в тазгодишното издание на програма „Учебна компания“ на JA Bulgaria. Над 350 от тях достигнаха със своите екипи полуфинала на програмата. Отличените 25 учебни компании се съревноваваха на националния финал по време на форума „Изгряващи звезди“. По време на целодневното събитие те отпразнуваха заедно своите предприемачески постижения и имаха възможността да обменят идеи и опит с връстници и представители на бизнеса.

Leave a Comment