Участие в БУЛПЕК 2022

„Да ти е сладък хлябът – гурме и традиции!“

 

В дните от 5 до 8 октомври ПГ „Велизар Пеев“ се включи в 30-тото юбилейно издание на специализираната изложба за хляб и хлебни изделия „Булпек“ в Интер Експо център в София. Тази година събитието се проведе под мотото „Да ти е сладък хлябът – гурме и традиции“. Поканата за участие в инициативата бе отправена лично от г-жа Мариана Кукушева – председател на УС на Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите в България.

По традиция ПГ „Велизар Пеев“ участва с щанд с атрактивна изложба от изделия, създадени от ученици и учители. Тази година, гимназията впечатли гостите с вкусни тестени изделия току-що приготвени. Учениците замесваха и приготвяха различни вкусотии пред очите на посетителите, които имаха възможност да опитат традиционни тестени изделия.

Учениците от ПГ „Велизар Пеев“ бяха поздравени от Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Негово Светейшество патриарх Неофит, Бейхан Мехмед, заместник-главен мюфтия, омбудсманът Диана Ковачева, заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков, шефът на фонд „Земеделие“ Георги Тахов, производители-участници в БУЛПЕК за отличната подготовка и представяне.

Сред гостите, които уважиха поканата на ПГ „Велизар Пеев“ и посетиха изложението бяха: г-жа Росица Иванова – началник и експерти от РУО София област, г-жа Ваня Кастрева – началник на РУО София град, г-жа Нина Копринджийска – зам. кмет на община Своге.

Г-жа Мариана Кукушева връчи диплом и плакет на г-н Станчо Атанасов за цялостно представяне на училището и отправи покана за участие в следващото издание на изложението през следващата година.

 

 

 

Leave a Comment