Специална награда за училищен вестник ,,ПОГЛЕД“

Училищният вестник ,,ПОГЛЕД“ получи Специалната награда в 11-то издание на Националния конкурс за ученическа журналистика ,,Григор Попов“, организиран от Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград с подкрепата на Община Разград, Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата и Регионалното управление на образованието.

ПГ „Велизар Пеев“ участва за първа година в конкурса сред изключително голяма конкуренция. 190 млади журналисти от 68 образователни институции от страната премериха сили в две направления – публицистика и радиожурналистика. Бяха спазени предварително зададените изисквания на организаторите. Учениците имаха свободата да пишат по всички теми и проблеми, които ги вълнуват, да търсят и популяризират добрите новини или да разкажат за универсалните човешки ценности. Събрахме и обработихме изключително интересни материали и изпратихме първите два броя на вестника за 2023 година.

Творбите на участниците на тема „Светът под лупа“ бяха оценени от жури в състав: Галина Матева – журналист, Галина Маринова – кореспондент на вестник „Екип 7“ и Димитър Петров – публицист. Нашият училищен вестник  беше високо оценен от компетентното жури. Специалната награда на внучката на Григор Попов – Теменуга Иванова, е и голямото признание за положените усилия.

„Винаги ще има необходимост от личности като Григор Попов, ако искаме да пребъдем като народ и държава! Възможно е някои от учениците да станат журналисти, въпреки че това не е лека работа.“ – смята потомката на бележития журналист. Младите участници от ПГ ,,Велизар Пеев“ безусловно са творци.

Благодарим на всички, които откликнаха и своевременно се включиха в интервютата! Благодарим, че подготвиха материали за пилотните издания на подновения училищен вестник ,,Поглед“!

Leave a Comment