ПРЕСТИЖНИ НАГРАДИ ЗА ПГ ,,ВЕЛИЗАР ПЕЕВ“ В ДЕВЕТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ,,ВАЗОВАТА БЪЛГАРИЯ“ – 2023 г.

Учебната година завърши, но наградите от конкурси – не. Кристиян Валериев Величков – ученик в 9. клас на ПГ „Велизар Пеев“, спечели Първо място в категория ,,Фотография“ в IX Национален ученически конкурс „Вазовата България“. На 9.07.2023г. се състоя награждаването на участниците в Къщата музей ,,Иван Вазов” – гр. Сопот. На церемонията присъстваха кметът на община Сопот – Деян Дойнов, кметът на село Анево – Николай Николов, общински съветници, жители и гости на Сопот.

Конкурсът се посвещава на 173-годишнината от рождението на Иван Вазов и 140-годишнината от създаването на одата „Опълченците на Шипка“. В него участват български ученици и ученици зад граница (Молдова, Италия, Гърция, Турция, Франция и Германия) във възрастови групи от V до VIII клас и от IX до XII клас. Целта е популяризиране и повишаване нивото на интерес у учениците към рисуването, музиката, фотографията, драматизацията, рецитацията, както и засилване интереса на учениците към творчеството на Иван Вазов. Оценяването се извършва по критерии за придържане към темата на конкурса, участие в максимален брой от посочените жанрови форми, оригиналност и иновативност, сила на внушенията и добра езикова култура. Категориите са лично творчество (есе, стихотворение, разказ), рисунка, презентация, фотография, драматизация, рецитация, музикално изпълнение.

Кристиян се пребори успешно с конкуренцията и грабна почетната Първа награда във възрастова група от IX до XII клас.

Но това не е всичко! Носители на наградата „Приятели на музея“, както и комплексната награда за цялостно отлично представяне в категориите: ,,Лично творчество“, Презентации“ и ,,Фотография“ са учениците от ПГ „Велизар Пеев“ – клуб ,,Млад журналист“ и клуб ,,Любословие“. Учениците представиха 3 стихотворения, 10 есета, 9 презентации и един разказ. Освен грамоти и предметни награди/ книги/, те печелят двудневна безплатна екскурзия до град Сопот. Специална грамота бе присъдена на г-жа Юлияна Геловска за отлична подготовка на участниците от ПГ ,,Велизар Пеев“.

 

ЧЕСТИТО НА НАГРАДЕНИТЕ!

Leave a Comment