ПГ „Велизар Пеев“ отбеляза 18 март – Световния ден на рециклирането


Кооринатор на инициативата в България е сдружение „БГ Бъди активен

 

За 18 март, в часовете по изобразително изкуство бяха изработени нестандартни изделия от различни отпадъчни материали. Поради цялостното преминаване в обучение от разстояние, планираната изложба се реализира в социалните мрежи. Посланието, което отправиха учениците е: „Природата е важна част от бъдещето на планетата и затова трябва да се научим да живеем природосъобразно и неразточително“.

На 16 март в зона „Зелена енергия“ в STEM център „Нови технологии в обучението“ към ПГ „Велизар Пеев“ се проведе онлайн лекция за насърчаване на дейности за повишаване на информираността за правилно използване на ресурсите. Представена беше хибридна соларна система.

Световният ден на рециклирането е инициатива, насочена към градовете и включва училища, фирми, организации и единици хора, които са насочени и демонстрират различни начини да се рециклират ежедневни отпадъци. Всички изброени са символично наречени “Герои на рециклирането” (#RecyclingHeroes), каквато е темата на събитието и през 2021 година.

Global Recycling Day се отбелязва за четвърти път по инициатива на Global Recycling Foundation. Целта е да бъдат популяризирани историите на хора, общности и градове, за които намаляването на отпадъците и рециклирането са приоритет.

Leave a Comment