ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ,,ЗАЩО БЪЛГАРИЯ?

Успешен старт за новата 2023-2024 учебна година е отличното представяне на Кристиян Валериев Величков от 10 ,,а“ клас – член на Клуб ,,Млад журналист“ с ръководител Юлияна Геловска. Лятната ваканция се оказа, че може да вдъхновява всеки, който желае да твори и да изразява себе си.

            Кристиян прие идеята да участва в уникалния конкурс за детско творчество на тема ,,Защо България?“. Конкурсът се организира и провежа от ,,БТЛ ИНДЪСТРИЙЗ“ ЕАД – град София, за периода от 01.06.2023 г. до 01.09.2023 г. и е част от проекта, посветен на 25-годишнината на компанията. Организаторът е в пряка ръзка с Гражданско Движение Будител и М3 Комюникейшънс Груп. Основната тема на конкурса е „Защо България?, като всички творби трябва да са свързани с аспект от темата или да отговарят на въпроса: „Защо да изберем България?“

         Целта е да се насърчават младите хора на България да творят, вдъхновени от нашата прекрасна страна и възможностите да живеят в родината си. Доказани експерти в областта на музиката, литературата и визуалните изкуства оценяваха младите таланти в три категории:

  1. Визуална категория – авторска картина, приложни изкуства, фотография
  2. Повествователна категория – есе, стихотворение, разказ на български език
  3. Музикална категория – пеене, танцуване, музикално произведение (изпратени под формата на видео)

            Кристиян избра да работи върху първите две категории. Подготви и изпрати оригинално творческо есе и прекрасен снимков материал, тъй като фотографията е негово любимо хоби. Усилията му за пореден път бяха възнаградени – два сертификата за отлично представяне, за оригинална идея и креативен подход на творбите и в двете категории. Кристиян пресъздаде в творбите си своята причина да обича България!

Кристиян Величков -ЕСЕ

 

Leave a Comment