Дипломиране на Випуск 2024

На 27.06.2024 г., в ПГ „Велизар Пеев” беше организирано тържествено дипломиране на зрелостниците от випуск 2024.

По традиция, училището кани известни личности, прославили България за връчване на дипломите на отличниците. Тази година, специален гост на дипломирането беше една вдъхновяваща и респектираща личност – Николай Калайджиев, четирикратен световен рекордьор в леката авиация, носител на рекорд на FAI и притежател на три световни рекорда на Guinness. Той отправи персонални пожелания, вдъхновени от неговите житейски опит и успехи, към всеки един от отличниците.

В края на учебна 2023/2024 година от Професионална гимназия „Велизар Пеев“ излизат 86 зрелостници, като 24 от тях са с отличен успех и 5 от тях завършват с пълно 6,00. Това са: Рая Георгиева, Светлозар Янакиев, Петрозара Порязова, Симона Кирилова и Лъчезара Генадиева. Те показаха и отлични резултати на матурата по български език и литература.

На тържествената церемония бяха връчени награди и на отличените през учебната 2023/2024 година ученици в конкурси, състезания и олимпиади.

 

За празничната атмосфера и доброто настроение се погрижи училищната музикална група с ръководители: Иво Иванов и Мерилин Андреева.

Пожелаваме на зрелостниците от випуск 2024 да покоряват нови и нови върхове, да сбъднат мечтите си и да не забравят добротата в сърцата си! Гордеем се с вас!

Leave a Comment