Дипломиране на випуск 2023

На 29.06. 2023 г., в двора на ПГ „Велизар Пеев”, беше организирано тържествено дипломиране на зрелостниците от випуск 2023. Официални гости на събитието бяха Нина Копринджийска – зам.-кмет на община Своге, Росица Иванова – началник на Регионално управление на образованието – София област, Катя Никова и Лазар Додев – главни експерти в МОН. На церемонията в двора на гимназията присъстваха много ученици, родители, учители, жители на града.

Първа своята диплома за средно образование получи Мирела Пенчева, която e един от шестимата зрелостници, които завършват с пълно отличие. Мирела през годините активно участва в многобройни извънкласни дейности и мероприятия, постигайки големи персонални успехи и печелейки награди за училището. След нея беше наградена Яна Кръстева, която освен отлична диплома постигна и най-високия резултат в община Своге на матурата по български език и литература (Отличен 5.68).

Г-жа Росица Иванова удостои всички 41 отличници от випуск 2023 и с грамоти на РУО – София област за отличен успех, високи постижения в образователния процес и активно участие в училищния живот, в края на средното образование през учебната 2022-2023 година.

Регионалното управление по образованието награди и трима учители за високи остижения през учебната година: Анатоли Йорданов – старши учител по история и цивилизации, Милен Панчев – учител по физическо възпитание и спорт и инж. Тодор Павлов – нов учител, специалист по компютърни технологии.

Освен дипломите и наградите за зрелостниците специални отличия бяха раздадени на учениците от ПГ „Велизар Пеев“, трениращи таекуондо под ръководството на Милен Панчев, за постигнатите години наред високи спортни успехи. Традиционно накрая имаше награди и за гостите, които бяха поднесени от водещите на празника – Александра Илиева, ученичка в VIII клас и Георги Божков, ученик в IX клас.

Церемонията беше закрита с пожелания за попътен вятър към зрелостниците и успех във всяко ново начинание!

 

 

Leave a Comment