Второ място в XII Национален конкурс – град Поморие

Кристиян Величков отново с престижна награда

            Темата на конкурса е: ,,Да погледнем България с очите на Вазов“. Организатори са Община Поморие и СУ ,,Иван Вазов“ – гр. Поморие.

            Конкурсът е в две направления: фотография и живописна рисунка. Обхваща три възрастови групи: 1. – 4. клас; 5. – 7. клас; 8. – 12. клас.

            Кристиян Величков от клуб ,,Млад журналист“ с ръководител г-жа Юлияна Геловска отново последва своята мечта, свързана с неговото хоби – фотографията, успя да се пребори с конкуренцията и спечели Грамота за Втора място в трета възрастова група.

            Конкурсът за фотография е с любителски характер, мотивира участниците да търсят красиви родни места и да ги запечатват в снимки. Предназначен е за ученици от първи до дванадесети клас, като мотивира десетки млади хора, възпитани в родолюбие, в нравствена устойчивост и естетика. Провокира в учениците Вазовата концепция за Родината и настройва умовете и душите им да възприемат Отечеството като земята ,,рай“. Това е част от генералната цел на съвременното училище – да формира личностна и национална идентичност и да съгражда духовни устои за народностно самочувствие и мисъл. Какво е да погледнеш на България с очите на Вазов? То е да се влюбиш, да се захласнеш, да се развълнуваш, да се поклониш и да прошепнеш с едно сърце и с една душа: „Мила Родино, ти наистина си земен рай“!

            Честито на Кристиян!

            Желаем ти да следваш и сбъдваш мечтите си все така успешно!

Leave a Comment