РЕГИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ НА УЧЕБНИТЕ КОМПАНИИ НА „ДЖУНИЪР АЧИЙВМЪНТ“

На 7 април 2023 г. се проведе регионалното състезание на учебните компании на Джуниър Ачийвмънт в София Тех Парк. Общо бяха представени 46 компании.

Младите предприемачи представиха продуктите и услугите си по време на еднодневното изложение. Учениците демонстрираха пред жури и публика върху каква бизнес идея са работили през годината. Целта на състезанията е да даде възможност на учебните компании да покажат своите умения по продажби и маркетинг в конкурентна среда, като същевременно съумеят добре да защитят идеята си пред жури.

ПГ „Велизар Пеев“ се представи с една учебна компания на ученици от 8 клас, специалност „Икономика и мениджмънт“. Те се състезаваха с дейност в направление „Високотехнологични решения за градове и общности“ с дейност – производство на зарядни станции. В реализирането на продукта се включиха инженерите Калин Лилов и Димитър Лилов, учители по професионална подготовка. Те създадоха работеща зарядна станция, която беше демонстирана на състезанието.

Учениците от ПГ „Велизар Пеев“ въпреки, че бяха най-малките участници, впечатлиха журито и получиха правото да участват в Националното състезание „Изгряващи звезди“ 2023 г., което ще се проведе на 10.06.2023г. в гр. Пловдив.

Пожелаваме им успех в надпреварата!

Leave a Comment