Първо място в Националния ученически празник „За хляба наш…“

КРИСТИЯН ВЕЛИЧКОВ от клуб „Млад журналист“

завоюва ПЪРВО МЯСТО

 в XXIV Национален ученически конкурс ,,За хляба наш…“

 Благоевград, 2023г.

            Тази година в Националния ученически празник „За хляба наш…“ се включиха 1000 ученици от 14 области. Идеята на конкурса е чрез провеждането на инициативи, свързани с хляба, учениците да се запознаят с българските традиции и обичаи, както и да покажат своя талант с участието си в различните конкурси.

            Организатори на конкурса са Община Благоевград, Министерството на образованието и науката, Националният дворец на децата, Регионалното управление на образованието – Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

            Учениците от клуб „Млад журналист“ при ПГ „Велизар Пеев“ изявиха желание да участват в раздел „Рецептите на баба“. Откриха и записаха изключително интересни старинни рецепти, свързани с хляба и неговото приложение в регионалните българските традиции и обичаи. Изготвиха рецептурни книжки, като споделиха и демонстрираха своите познания.

            Кристиян Величков от 9 „а“ клас се пребори със силната конкуренция и заслужено „грабна“ голямата награда. Доказа, че традицията и любовта към Негово Величество Хляба винаги ще има място в душата на българина.

 

 

Честито на победителя!

 

 

Leave a Comment