ПЕТИМА ДИРЕКТОРИ СА ОТЛИЧЕНИ С НАГРАДАТА „СВ. ИВАН РИЛСКИ“ НА МОН

Петима директори на училища получиха наградата „Св. Иван Рилски“ на Министерството на образованието и науката на официална церемония в Рилския манастир. Тя се провежда от 2006-а година като признание за постигнатите високи резултати в професионалната дейност на ръководители на образователни институции.

Призът на г-н Станчо Атанасов – директор на Професионалната гимназия „Велизар Пеев“ в Своге бе връчен от заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова.

„Призванието ви е възвишено, трудно и благородно, но още по-голяма е отговорността. От Вас зависи нивото на образованието, желанието на учениците да учат културата и ценностите, които се възпитават, както и добрите резултати в учението. Промяната на образованието започва от директорите“, каза заместник-министърът. Тя посочи, че с труда, иновативността и лидерството си отличените училищни ръководители доказват, че образователната система има професионално подготвени личности с много качества и компетентности.

Номинирани тази година бяха 25 директори на образователни институции по предложение на регионалните управления на образованието. Работна група в МОН излъчи победителите по определени критерии, сред които високи резултати в образователния процес, целенасочена работа по обхвата на децата в системата на образованието, реализиране на училищни политики за развитие на иновации, компетентностен подход, създаване на модерна образователна среда и др. Наградените получиха грамота, икона на св. Иван Рилски и парична награда.

Leave a Comment