ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ

на Кристиян Величков от Клуб ,,Млад журналист“

в Международен конкурс за рисунка и фотография, посветен на Световния

 ден на водата – тема за 2024 – „Използване на водата за мир“

            Традиционният конкурс се организира от Общинския младежки дом в Русе съвместно с ВиК-Русе. Провежда се за 17-а поредна година и се радва на голяма популярност у нас и по света.

            Темата се задава ежегодно от ООН, но винаги е свързана с опазването на безценния ресурс – водата, като целта е да се обхващат важни обществени теми. Наградените творби се изпращат в седалището на организацията в Женева, където могат да бъдат също отличени или да участват в онлайн изложба. Тази година темата, зададена от ООН, е:,,Използването на водата за мир“. С участието си в конкурса всеки участник подкрепя каузата за опазване на водите по света и получава грамота от управлението по водите към ООН.

            Конкурсът се провежда в две направления – рисунка и фотография. В направление рисунка надпреварата е национална, а в направление фотография конкурсът е международен, като възрастовият диапазон е от 14 до 30 години. Кристиян успя да се пребори със силната конкуренция / 474 участници от България, Тунис, Египет, Испания, Турция, Португалия и Полша/ и бе награден за усилията си с Грамота ,,Поощрение“ в направление ,,Фотография“. За пореден път доказа, че притежава умения и качества, които му дават възможност да има успешни постижения.

Честито на Кристиян!

Leave a Comment