ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ГЕОРГИ ИВАНОВ БОЖКОВ И ЗАСЛУЖЕНО ТРЕТО МЯСТО В СЕДМИ НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС НА ТЕМА: ,,ЩЕ ОБИЧАМ АЗ ОТ СЪРЦЕ ТАЗ ЗЕМЯ И ТОЗ НАРОД“

Конкурсът се организира за седма поредна година от II ОУ „П. Р. Славейков“  със съдействието на Община Стара Загора и РУО Стара Загора и е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците. Посветен е на личността и делото на Петко Рачов Славейков, като има за цел да изявява творческия потенциал и оригиналното ученическо мислене в областта на литературата, изобразителното изкуство, фотографията и компютърните презентации, да развие интереси, потребности и нагласи, свързани с идеята за самостоятелното учене – чрез търсене, набавяне, анализиране и интерпретиране на актуална информация и да насърчава родолюбиви и хуманни идеи, насочени към съхраняване на българската култура в условията световната глобализация.

В седмото издание на Националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ!“ участниците работиха по темата „Моята България – завещана и бъдеща”. Общо 1036 млади автори от училища и школи в България /от 26 области / взеха участие с над 1300 творби в пет категории: ,,Есе“, ,,Стихотворение“, ,,Рисунка“, ,,Фотография“ и ,,Мултимедийна презентация“. 1238 творби, от които 94 в категория ,,Есе“, се конкурираха за престижните награди. Класираните ученици са в три възрастови групи: първа група I-IV клас, втора група V-VII клас, трета група VIII-XII клас.

15 ученици от Клуб ,,Млад журналист“ и Клуб ,,Любословие“ с ръководител г-жа Юлияна Геловска изпратиха свои творби за участие в конкурса. Георги Божков от 10. клас успешно пребори конкуренцията и с прекрасното си есе успя да спечели престижното Трето място. Сред толкова млади таланти постижението на Георги е повод за гордост. Докато имаме такива ученици, България ще остане територия на духовност и светлина!

 

Честита награда, Георги!

Leave a Comment