Осъществена мечта на ученик от ПГ „Велизар Пеев“

Росен Петров от Х клас, специалност „Кетъринг“, разказа на ученици от 8 клас за осъществената си мечта да бъде част от Space Camp. С презентация в конферентната зала на училището, той представи своите преживявания по време на лагера.

Space Camp Turkey е единственият, функциониращ учебно-тренировъчен център за ученици, посветен на космическите науки и изследвания за Европа, Азия и Близкия Изток, намиращ се в гр. Измир, Турция. Създаден е по модела на NASA Space Camp в Алабама.

Основната цел на космическият и научен център за обучение Space Camp Turkey е да мотивира млади хора от цял ​​свят да преследват кариера в областта на науката и технологиите. Чрез интерактивни симулации, свързани с Космоса, младежите развиват умения за работа в екип, ефективна комуникация и лидерски качества у себе си в динамична и вдъхновяваща среда.

Занятията по време на лагера включват реални тренажори и симулатори на живота и работата в Космоса. Участницитe научават за подготовката на астронавтите, както физическа, така и интелектуална и психическа.

След преминаване на програмата учениците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света. Отборът, в който участва Росен е награден сьс златен медал за отлично представяне в мисия Discovery.

Лагерът се случва през летните месеци, с продължителност от 6 дни и се провежда изцяло на английски език от специално подготвени обучители и специалисти. Космическият център дава възможност учениците да работят по съвременни образователни програми и да използват технологии в областта на астрономията, роботиката, физиката, биологията и още.

Координатор на програмата Space Camp Turkey за цяла България е Център за творческо обучение, който работи в тясно сътрудничество с тренировъчния център повече от 15 години.

Leave a Comment