Министър Галин Цоков посети щанда на ПГ «Велизар Пеев» на международното изложение БУЛПЕК

„Продължавайте да постигате все по-впечатляващи резултати и бъдете утрешните успешни хора и лидери в своята професионална област.“ С тези думи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков се обърна към колектива и учениците от Професионалната гимназия „Велизар Пеев“. Те се представят със свой щанд на международното изложение БУЛПЕК, на което ежегодно фирми от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите представят работещи решения за бизнеса за целия цикъл на производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия. Изложението в Интер Експо Център е професионална платформа за участие в делови събития, обмяна на опит с български и чуждестранни производители.

Министър Цоков разгледа изработените от ученици хлебни и сладкарски изделия за изложението. Гимназията, която е иновативна, и подготвя кадри в тази сфера, от години участва във форума и с всяко следващо издание се стреми да представи нови и по-впечатляващи продукти, стана ясно по време на срещата.

Участието в международното изложение е ценно за учениците и защото на него те научават повече за технологиите, оборудването, иновациите в хлебопроизводството и сладкарството. Това участие е и една от многото срещи с бизнеса, които помагат на учениците да изберат своята кариера и да се реализират успешно, подчертаха още от ръководството на гимназията.

По време на посещението си на международното изложение проф. Цоков проведе среща и с председателя на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева. Тя връчи почетния знак на организацията на министър Цоков и го поздрави за успехите, които постигат училища като професионалната гимназия в Своге и последователната работа за поддържане на пълноценни връзки между работодателите и образователната система.

 

Материалът е от сайта на МОН

https://web.mon.bg/bg/news/5628

Leave a Comment