Ученици от ПГ „Велизар Пеев“ на призови места в конкурса „Работилница за репортери 2019 – Пътят към дома“


На 18.05.2019г. във Враца с тържестена церемония завърши четвъртото издание на ученическия конкурс-обучение по журналистика „Работилница за репортери“.

Ученици от ПГ „Велизар Пеев“ – Своге отново са сред финалистите и наградените.

Жури в състав Генка Шекерова, Филипа Иванова, Лилия Мустакова, доц. д-р Стела Ангова, Неда Василева, Кирил Вълчев и Евелина Павлова класираха Мариана Георгиева от XI клас, специалност „Икономика и мениджмънт“ на трето място в конкурса. Тя получи стаж в телевизия Bulgaria ON Air, стаж в 360 Creative Bulgaria и заснемане на 360 градусов репортаж, гостуване в Нова телевизия и bTV. Наред с това, Мариана бе избрана за посланик на община Своге и също спечели дадената за първи път награда „Посланик на област София“.

Другите наградени ученички са Йоана Цветанова и Христина Манолова от XI клас, специалност „Икономика и мениджмънт“.

Йоана получи покана за прием в катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС, само след провеждане на събеседване, титлата „Посланик на община Своге“, стаж в Bulgaria ON Air и гостуване в bТВ.

Христина беше отличена със специални предметни награди от Ситроен и Метро.

Момичетата получиха грамота за представянето си, специален плакет и книги от Министерство на образованието и науката, което за втора поредна година подкрепя инициативата.

Наградите на отличените бяха връчени от Калин Каменов, кмет на Враца, Емил Спахийски, журналист във вестник „Труд“ и ментор в проекта, Филипа Иванова, журналист и водещ на новините в БНТ, член на журито на конкурса, Неда Василева, журналист, член на журито на конкурса, Симеон Симеонов, победител в „Работилница за репортери 2017 – Родова памет“, студент по журналистика във ФЖМК, Даяна Благоева, финалист в „Работилница за репортери 2018 – Родова памет“, студент по журналистика в катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС, Мария Маркова, главен редактор на EspressoNews.bg, Габриела Пресолска, управител на Volontime, Димитър Бързаков, управител на 360 Creative Bulgaria, Лилия Мустакова – телевизионен водещ в телевизия Bulgaria On Air и жури в конкурса, Стефка Граматикова, секретар на община Ботевград, Владислава Симеонова, зам. кмет на община Божурище, Илия Богданов, зам. кмет на Своге, Росица Иванова, Началник на РУО – София-регион, патрон на първото издание на ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери 2016“, Катя Микова – маркетинг мениджър в Ролпласт, Иво Иванов, управител на Метро 2, София и Десислава Василева, управляващ директор на Еспресо Медия.

Галерия:

Leave a Comment