Участие на Никол Соколова, ученичка от 11 „А“ клас в Дигитален иновационен лагер – Социално предприемачество


100 ученици от 24 града участваха в първия дигитален иновационен лагер на JA България в страната, реализиран с подкрепата на NN България. 25-има JA преподаватели от над 20 града от цялата страна се включиха също активно в състезанието, подкрепяйки младежите.

Разделени в групи по шест и по седем, учениците генерираха идеи за създаване на иновативен продукт или услуга в сферата на застраховането и личните финанси, който да осигурява стойностна защита в ситуация на пандемия. Така участниците се изправиха пред казус, релевантен на настоящата ситуация на пандемия от COVID-19, и рестартиране на икономическия живот по време и след криза.

На второ място журито класира идеята на екип „Rescuers“, на Никол Соколова, ПГ „Велизар Пеев“, Своге, Виктория Сугарева, Американски колеж София, Айсун Таир, ПГ по икономика „Алеко Контантинов“, Кърджали, Атанас Грънчаров, Професионална гимназия по транспорт, Разлог, Боряна Първева, ВТГ „Г. Ст. Раковски“, Варна, Далия Симеонова, СУ „Пейо Яворов“, Плевен, Тони Стойчева, СУ „Димитър Благоев“, Провадия. Предложението на екипа беше за застраховка „Сигурност” за физически и юридически лица, която покрива последствията по време на пандемична криза, а именно загуба на работа, болничен престой, лекарства и други.

В края на втория ден отборите представиха идеите си пред жури в състав Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България, Красимир Маринов, маркетинг мениджър на NN България, Светозар Стойчев, специалист „Обучение и развитие“ в NN България. Членовете на журито споделиха, че са изключително радостни от отличната подготовка на отборите, както и детайлните им познания в сферата на личните финанси.

Победителите  ще участват в официално награждаване от екипа на JA България и NN България през лятото, за което датата ще бъде обявена след отменяне на извънредната обстановка в страната.

Leave a Comment