Успешно представяне на ПГ „Велизар Пеев“ на ТФ ФЕСТ 2020


Поради извънредната ситуация в България XXIII Панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“ се проведе изцяло онлайн. ПГ „Велизар Пеев“ участва за трета поредна година и се представи с три екипа: „Екосвят“, „Рони Стил“ и „Шоколандия“, ученици от XI клас, специалност „Икономика и мениджмънт“ . В рамките на два дни те водеха преговори и сключваха сделки. Крайният резултат е реализиране на общо 225 сделки на стойност 239 802лв.

Екипът на „Екосвят“ успя да се класира в първите десет от общо 127 участници в Конкурса за най-добра презентация. Финалният кръг се проведе на 23.04.2020г. от 17:00 до 19:00 часа в платформата Zoom и се излъчи на живо на Facebook страницата на ТФ ФЕСТ. За ПГ „Велизар Пеев“ презентира на английски език ученичката Мариана Георгиева от XII клас, специалност „Икономика и мениджмънт“.

Голямо постижение за нашата гимназия е класирането в Конкурса „Млад счетоводител“, организиран от ВУЗФ – гр. София. Весела Маденова, ученичка от XI клас зае престижното трето място.

Ученикът Ясен Василев от XI клас, специалност „Системно програмиране“, създаде напълно самостоятелно авторски сайт, с цел атрактиво представяне на екипа на учебно-тренировъчна фирма „Шоколандия“.

За успешното представяне работиха и ученици от специалността „Компютърна графика“, които създадоха уникални лога на учебните фирми, атрактивни каталози, рекламни материали и др.

Панаирът на тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ е единственото в България състезание по професии с чуждестранно участие, в което се конкурират ученици и студенти. Проявата е одобрена като международно събитие от Европейската комисия и оценена като пример за добра практика в обучението по предприемачество.

ГАЛЕРИЯ:

Leave a Comment