ПГ „Велизар Пеев” получи двигател за електромобил


На 1 октомври Юлиан Ангелов, Тодор Христев и инж. Константин Илов, представители на Рено, посетиха ПГ „Велизар Пеев” и дариха електродвигател за електрически автомобил с марка Рено Зое. Дарението ще се използва в обучението по практика на учениците от специалност „Електрически превозни средства”.

Марио Александров, учител в ПГ „Велизар Пеев”, представи своята атрактивна колекция от колички с марка Рено. Тя е събиранa повече от 12 години и включва над 60 броя. Всички присъстващи бяха изключително впечатлени, особено гостите. Г-н Александров разказа интересни факти за всеки модел.

Г-н Илия Левков, председател на Управителния съвет на Националната браншова организация за електромобилност ИКЕМ, съдейства на ПГ „Велизар Пеев” за реализирането на това дарение.

Освен двигателя за електромобил, гимназията разполага и с два електрически автомобила, един за управление и друг за разглобяване, сглобяване и диагностициране, електрически мотопед, два ховърборда и зарядна станция. През настоящата учебна година предстои да се изгради специализиран сервиз. В момента няма друго учебно заведение в страната, което да може да предложи такава материална база за специалността „Електрически превозни средства”.

Галерия:

Leave a Comment