ПГ „ВЕЛИЗАР ПЕЕВ“ НА XXII МЕЖДУНАРОДЕН ПАНАИР ТФ ФЕСТ 2019 „МЛАД ПРЕДПРИЕМАЧ“ В ПЛОВДИВ С ЧЕТИРИ УЧЕБНО-ТРЕНИРОВЪЧНИ ФИРМИ


Ученици от ПГ „Велизар Пеев“, специалност „Икономика и мениджмънт“ взеха участие в международен панаир „Млад предприемач“ от 17 до 19 април в гр. Пловдив.

В 22-то издание на форума участваха над 800 ученици и студенти от 117 учебни фирми от 7 държави (България, Албания, Армения, Македония, Молдова, Румъния и Сърбия). ТФ ФЕСТ е одобрен като международно събитие от Европейската комисия и е представен като добра практика за обучение по предприемачество. У нас съществуват 331 тренировъчни фирми в 65 училища. Изложението дава възможност на младите хора  да изпробват своите компетентности в реални бизнес условия.

Професионална гимназия „Велизар Пеев“ се предстви с 4 учебни фирми:

УТФ „Екосвят“ – търговия с електромибили;

УТФ „Био Фуудс“ – производство на био храни;

УТФ „Шоколандия“ – производство на шоколадови и сладкарски изделия;

УТФ „Рони Стил“ – производство на облекло.

Учебните предприятия са иновативна среда за обучение по предприемачество и бизнес администрация в професионалните гимназии. В тях учениците придобиват професионални и технически умения и навици за работа в екип.

Ръководството и учителите от ПГ „Велизар Пеев“ благодарят за подкрепата и съдействието на „Монделийз България Продакшън“ ЕООД, ФШИ – гр. Своге, които се включиха като организация ментор в обучението и подготовката за участие на панаира.

Галерия:

Leave a Comment