Отличиха с награда ученичка от ПГ „Велизар Пеев“ гр. Своге в конкурс за есе


Само месец след началото на учебната година, ПГ „Велизар Пеев“ вече има повод за гордост. Биляна Емилова, ученичка от 11 клас, специалност „Електрически превозни средства“ се класира втора на конкурса за есе „Ядрената енергетика в симбиоза с електрическата мобилност.

„Ученичката е написала есето си като автор с автентично говорене от първо лице. Единствено в работата на Биляна Емилова (сред всички текстове) е поставен акцент върху важната връзка изучавана специалност в професионална гимназия – избор на професия“, отбелязват от журито на конкурса.

Инициативата се организира съвместно с АЕЦ „Козлодуй, АЕЦ Козлодуй „Нови мощности“ и с подкрепата на Българското ядрено дружество и Община Козлодуй. Тя се осъществява в рамките на образователния модел ССЕМ – устойчив образователен модел за електрическа мобилност в България.

ПГ „Велизар Пеев“ е първото училище в страната, реализирало прием в специалност „Електрически превозни средства“ и след закупуването на електрически скутер, зарядна станция за елеромобили, оборудване на учебна лаборатория, може да се похвали и със собствен електромобил марка Hyundai IONIQ Electric.

Leave a Comment