Европейски ден на езиците в ПГ „Велизар Пеев“


На 26 септември в VIII „Г“ клас часът по английски език протече по различен, но интересен и забавен начин. Габриела Конева, ученичка от XI клас, изпълни песни на руски, корейски, английски и японски език. Александра Маркос от VIII клас разказа кратка история на испански език. Всички се запознаха с презентация, посветена на Европейския ден на езиците. Учениците демонстрираха знанията си по изучаваните от тях езици – английски, немски и руски.

Ученици от XII клас присъстваха на събитие по повод Европейския ден на езиците в Национален музей „Земята и хората“, гр. София. Те имаха възможността да научат любопитни факти на 16 езика. Събитието е инициатива на мрежата на културните центрове на страните от Европейския съюз EUNIC и Европейската комисия, организирано от: Британски съвет, Чешки център, Институт Сервантес, Европейска комисия ГД „Писмени преводи“, Френски Институт, Гьоте Институт, Център за Развитие на човешките ресурси, посолства и др.

По повод отбелязването на Европейския ден на езиците ученици от ПГ „Велизар Пеев“ се включиха и в литературен конкурс за писане на английски, организиран от Нов Български университет.

Leave a Comment