ДИПЛОМИРАНЕ НА ВИПУСК 2021


С разтърсващ концерт на група “Арт рок бенд”, в присъствието на почетни гости, зрелостниците от випуск 2021 на Професионална гимназия “Велизар Пеев” получиха своите дипломи. На тържествената церемония присъстваха Наталия Михалевска – директор на Дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа“, Росица Иванова – началник на РУО София област, Нина Копринджийска – зам.-кмет на община Своге, Красимир Петков – председател на Училищното настоятелство и общински съветник и Александър Манолов – общински съветник.

По традиция всяка година възпитаниците на училището имат възможността да се запознаят с едни от най-успешните в различни сфери личности в България, за да могат да се докоснат до успеха и да го доразвият по време на своя собствен житейски път. Тервел Пулев – български боксьор, трикратен европейски медалист и бронзов медалист от олимпийските игри в Лондон и Христина Русева – национална състезателка и капитан на отбора по волейбол, лично приветстваха зрелостниците и им пожелаха да вървят безстрашно напред и с лекота да преминават и през най-трудните препятствия.

В края на учебна 2020/2021 година от Професионална гимназия „Велизар Пеев“ излизат 91 зрелостници, като 24 от тях са с отличен успех. Отличникът на випуска е Емилиян Лозанов, специалност „Компютърна графика“ с успех (5,98), следван от Алекс Трайков и Явор Цветков, и двамата със специалност „Системно програмиране“ и успех отличен (5,95).

Всички отличени получиха по медал, статуетка, плакет, реплика на „Летнишкото съкровище” и икона, като първенците на училището грабнаха големите награди – 32-инчови смарт телевизори.

За празничната атмосфера се погрижиха и Габриела Конева от 12 клас, Петрозара Порязова – 9 клас, Виктория Петрова – 11 клас, които изпълниха песента “Euphoria”, с която спечелиха наградата на публиката в конкурса за музикален клип на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Емоцията ескалира с прочувствен поздрав от Петрозара, отправен към нейната приятелка Габриела, която оттук нататък ще гради бъдещето си извън училището.

Въпреки тежката учебна година учениците от Професионална гимназия „Велизар Пеев“ постигнаха добри резултати от Държавни зрелостни изпити. Успехът от матурата по български език и литература е по-висок от средния резултат в страната, по английски език е отличен 5,74. Голяма част от учениците избраха за втора матура държавния изпит по теория и практика на професията, който от следващата учебна година задължително ще бъде матуритетен. Резултатите са: 37 отлични оценки, от които 11 пълни шестици.

На тържествената церемония бяха връчени награди и на отличените през учебната 2020/2021 година ученици в конкурси, състезания и олимпиади. Това са:

  • от VIII клас – Георги Еленков, Ивайла Ценова и Марио Николов;
  • от IX клас – Светлозар Янакиев, Александър Гълъбов и Петрозара Порязова;
  • от X клас – Стилиян Стоичков;
  • от XI клас – Виктория Елзановска, Виктория Петрова, Катрин Иванова.

Всеки един от тях беше насърчен с еднократна стипендия в размер на 50лв.

Пожелаваме попътен вятър и успешно реализирани мечти на момичетата и момчетата от випуск 2021!

Leave a Comment