ДА УЧИШ НА ГРАНИЦАТА НА РЕАЛНОСТТА


иновативен урок по предприемачество

 

Това бе името, което избра за своя открит урок екипът за учебно-тренировъчните фирми (УТФ) към ПГ “Велизар Пеев“ – Своге.

Той бе проведен на 20.06.2019г. в Конферентната зала на гимназията и имаше за цел да запознае ученици от специалност “Икономика и мениджмънт“ и преподаватели от други специалности с работата на четири УТФ.

Как протече урокът ли? Интересно, интерактивно и познавателно под формата на семинар за VIII „Б” и XI „Б” класове в рамките на иновационния цикъл ”Ученици за съученици“.

Той бе открит от Христина Манолова, управител на УТФ „Шоколандия”, която представи участници, партниращи институции и компании. След кратък обзор на успешното участие на УТФ към ПГ “Велизар Пеев“ в Международно изложение на УТФ „Млад предприемач 2019г.” – Пловдив, водещата обяви темата, задачите, процеса и очакваните резултати от семинара.

Никол Горянова демонстрира онлайн системата за вписвания на Центъра на учебно-тренировъчните фирми. Там те се регистрират след попълване на Образец Д1 за запазване на име.

Дейността на различните УТФ бе представена, както следва: за УТФ „Шоколандия” – Стефани Еремиева, за УТФ „Рони Стил” – Ванеса Иванова, управител, за УТФ „Био Фуудс” – Любомира Симеонова и за УТФ „Еко свят” с управител Венизар Крумов, говори Йоана Цветанова. Хората от публиката имаха възможността да разгледат рекламните материали и фирмената документация, да разговарят и да получат отговори на своите въпроси.

Преподавателите от екипа за УТФ към ПГ “Велизар Пеев“ – Камелия Петрова, Анна Дикова, д-р Адриана Христова и зам.-директор Катя Петрова споделиха за предизвикателствата и за значението да се постигне приемственост.

И за да не остане този семинар просто едно познавателно хепънинг преживяване за участниците, той бе заснет от Мариана Георгиева – посланик на Община Своге 2019. Предвид факта, че Мариана освен управител на УТФ Био Фуудс, е и носител на наградата за видео репортаж на “Работилница за репортери 2019”, очакваме в най-скоро време един запомнящ се видео урок, така че следете канала на ПГ “Велизар Пеев“в youtube.

Галерия:

Leave a Comment