Ученици от ПГ „Велизар Пеев“ с награди от конкурса „Работилница за репортери 2018 – Родова памет“


На 27.04.2018г. в гр. Годеч бяха връчени наградите на победителите в журналистическия конкурс, като в него се състезаваха повече от 80 ученици от Божурище, Враца, Годеч, Драгоман, Своге и Сливница.

От Професионална гимназия „Велизар Пеев“ награди получиха:

Ванеса Милева от VIII клас – трето място в конкурса и специална награда –  електронна книга от Ролпласт.

Посланик на община Своге е Нелина Михайлова от X клас, която получи специална парична награда и се ангажира да популяризира културно-историческите забележителности на общината и добрите примери и практики в нея.

14 от учениците бяха наградени и със специален плакет от Министерството на образованието и науката, изработен от ПГ „Велизар Пеев“. От Своге това са: Антония Дикова, Ванеса Милева  и Нелина Михайлова.

Наградените момичета ще имат възможността да посетят Нова телевизия по покана на Марина Цекова, член на журито и Телевизия Европа по покана на Неда Василева, ментор на проекта.

Ученическият конкурс-обучение за млади журналисти е проект на регионалния новинарски портал EspressoNews.bg, който се провежда за трета поредна година и предизвиква творческия талант на учениците в горните класове. Тазгодишното му издание бе под надслов „Родова памет“. Професионалното жури, което оцени работата на участниците и класира победителите бе в състав: Кристина Баксанова от bTV, Марина Цекова от Нова телевизия, Мариета Фидосиева от БНТ, Доника Ризова от Bulgaria ON AIR, доц. д-р Стела Ангова от УНСС, Евелина Павлова от радио „105.6 НОВИНИТЕ СЕГА“. Ментор бе Неда Василева от ТВ Европа.

В рамките на конкурса учениците получиха шест журналистически задачи, като трябваше да решат всяка една от тях за период от една седмица. Журналистическите жанрове, в които работиха бяха – репортаж, портрет, есе, интервю, изследване и видео репортаж.

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative  Bulgaria УНСС Volontime Rollplast Samsonite Автомотор корпорация АД, ПГ „Велизар Пеев“ град СвогеМонделийз България.

Leave a Comment