„Работилница за репортери“


Тема на четвъртото издание: „Пътят към дома“

 

Официалният старт на „Работилница за репортери 2019 – Пътят към дома“ ще бъде даден на 18 март с първата журналистическа задача, която ще получат учениците. В рамките на шест седмици те ще усвояват тънкостите на журналистическата професия под вещото менторство на екипа на регионалния новинарски портал и утвърдени журналисти, сред които личат имената на Миролюба Бенатова, Емил Спахийски и Доника Ризова.

За трета поредна година патрон на проекта е българският евродепутат Ева Майдел. По традиция, Ева Майдел ще предостави голямата награда за победителя в конкурса – пътуване до Брюксел и посещение на Европейския парламент.

Титлата „Репортер на EspressoNews“ гордо носят: Василена Сайчева, ученичка от ПГ „Велизар Пеев“, град Своге – победител в първото издание на конкурса през 2016-та; Симеон Симеонов, ученик от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, град Годеч – победител в „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България“; Ани Павлова, ученичка на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и Теодора Александрова от ПЕГ „Йоан Екзарх“, Враца – победители в третото издание на конкурса „Работилница за репортери 2018 – Родова памет“.

 

За повече информация:

http://espressonews.bg/-Пътят-към-дома-е-темата-на-четвъртото-издание-на-Работилница-за-репортери-_23378.html?fbclid=IwAR3TfKejhhh0TKdKnqrG

Leave a Comment