Пътешественикът Росен-Андрей Охеда, посетил 169 държави на 7 континента, вече и в Своге


На 27.09.2018г. /четвъртък/ ученици от ПГ „Велизар Пеев” имаха възможността да се срещнат с една изключително интересна личност.

Росен-Андрей Охеда е роден в кубинската столица Хавана. Баща му е кубинец, а майка му е българка от Хасково, където има много роднини. До 15-ата си година живее и в България, и в Куба, а после заминава със семейството си за Русия. Три години учи астрономия в Москва, но завършва туризъм в Канада. От повече от 10 години живее в северноамериканската страна и дори е канадски гражданин, но признава, че предпочита спокойствието и красотата на България.

Говори свободно пет езика – български, английски, руски, португалски и испански.

Първото си солово пътуване до Хаваите хасковският кубинец прави на 27г. От тогава, вече 18 години, почти постоянно е на път. Той вероятно е единственият човек в света не само посетил, но и живял в 169 държави от общо 196, признати от ООН.

Срещата с пътешественика Росен-Андрей Охеда е част от училищния проект „Вдъхновяващи примери“, в рамките на който учениците вече имаха възможност да приветстват свои любими герои като Кубрат и Тервел Пулеви, Владо Николов, изпълнителите от БТР и др.

Галерия:

Leave a Comment