Професионално ориентиране


Посещение на Кандидатстудентска борса 2018г. в УАСГ, гр. София на 22.02.2018г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Работен процес на тема „Източници на информация за различни професионални области и как се ползват“

 

 

 

 

 

 


Ученици от IX “а” клас заедно с класния ръководител Цветелина Славова и представител на Обществения съвет при ПГ „Велизар Пеев”- гр. Своге Николай Василев посетиха кариерното изложение „Професии с бъдеще“, което се проведе на 21 октомври в „София Хотел Балкан“. То бе насочено към ученици на възраст 14-17 години, както и към техните родители и има за цел да им помогне в избора на перспективно професионално развитие и образование
В рамките на изложението бяха представени глобалните тенденции относно пазара на труда и компетенциите, които ще ни правят конкурентни поне до 2030 г.
През целия ден професионалисти в различни области представяха професиите си. В програмата бяха включени над 10 перспективни професии, сред които тези на специалисти, занимаващи се с изкуствен интелект, виртуална реалност, 3D принтиране, софтуерно инженерство, дизайн, както и в направления като дигитален маркетинг, генетика, финанси и т.н.
Специален акцент бе поставен върху перспективното образование, през което минава и пътят до професиите с бъдеще. Алумни от различни университети по света разказаха за обучението си и как то е помогнало за личното и професионалното им развитие.
През целия ден бе отворена и зона с демонстрации на нови технологии, свързани с професиите с бъдеще, така че младите хора не само да могат да влязат в работната среда на професионалистите, но и да се забавляват. Нашите ученици упражниха уменията си да управляват дрон.

Галерия: