ПГ „Велизар Пеев“ – първото учебно заведение в страната със собствен електромобил


Измина още една календарна година. Година, която беше много успешна за Професионална гимназия „Велизар Пеев“.

Министерството на образованието и науката гласува доверие на нашата гимназия, като даде възможност да организираме и обслужим всички кетъринги за техните събитията  във връзка с Българското председателство на Съвета на ЕС.

През изтеклата година се работи по различни проекти, като част от тях са:

  • „Модернизация на професионалното образование“, чрез който училището закупи: пътнически микробус, електрически мотопед, зарядна станция за електромобили и 3D принтер.
  • По проект „Еразъм +“ 68 ученици от специалностите: „Кетъринг“, „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“ и „Производство на сладкарски изделия“ бяха изпратени на двуседмична практика в Лондон.
  • „Ученически практики“ – ученици от специалностите: „Компютърна графика“, „Машини и системи с ЦПУ“ имаха възможността да проведат учебни практики в реална работна среда.
  • Проект към Националния Доверителен Екофонд за финансиране за електромобил.

ПГ „Велизар Пеев“ е първото училище в страната, реализирало прием в специалност „Електромобили“ и след закупуването на електрически скутер, зарядна станция за елеромобили, оборудване на учебна лаборатория, сега може да се похвали със собствен електромобил марка Hyundai IONIQ Electric. Предстои изграждане и оборудване на учебен сервиз.

Нека Новата 2019 година бъде начало на още успешни начинания и благоприятни промени за целия екип на ПГ „Велизар Пеев“!

Leave a Comment