Биляна Емилова – ученичка от ПГ „Велизар Пеев“ с награда от конкурс


Инициативната група на ИКЕМ за създаване на устойчив образователен модел проведе конкурс за есе на тема „Моето бъдеще – иновации, електромобилност и ядрената енергетика“ за учениците от професионалните гимназии с новите паралелки „Електрически превозни средства“. Конкурсът се организира съвместно с Българско ядрено дружество и АЕЦ Козлодуй „Нови мощности“ с подкрепата на АЕЦ Козлодуй и Община Козлодуй.

Бяха отличени по 4 ученици от всяка професионална гимназия взела участие в конкурса. От ПГ „Велизар Пеев“ това бяха есетата на: Биляна Емилова, Марио Спасов, Марк Тошков от IX клас и Стефани Георева от VIII клас.

Трите най-добри есета бяха наградени с грамоти за първо, второ и трето място, както следва:

Роберт Иванов – ПГМТ „Юрий Гагарин“, гр. Русе

Любомир Станчев – ПГ по МСС „Пейо Кр. Яворов“, гр. Гоце Делчев

Биляна Емилова – ПГ “Велизар Пеев“, гр. Своге:

Награждаването се състоя на 04.10.2018г. на кораба „Радецки“, където официалните гости  отправиха приветствия и поздравления към участниците.

На церемонията присъстваха: Николай Николов – зам.-кмет на община Козлодуй, Янчо Янков – директор „Производство“ в АЕЦ Козлодуй, Любен Маринов – изп. директор в АЕЦ Козлодуй „Нови мощности“, Петя Вряшкова – председател на Младежката секция на Българско ядрено дружество, Илия Левков – председател на ИКЕМ и Иван Костов – Главен секретар на ИКЕМ.

На 5 октомври 2018г. учениците имаха възможността да посетят АЕЦ „Козлодуй“ и бяха допуснати под специален режим в турбинна зала и залата за управление на реактора.

Leave a Comment